СУ "Васил Левски" гр. Главиница
Празници

19 февруари 2017 г. - Патронен празник на СУ "Васил Левски"

19 февруари - Патронен празник на СОУ "Васил Левски"

Навършиха се 142 години от обесването на великия българин, Апостола на свободата - ВАСИЛ ЛЕВСКИ. Ученици, учители, представители на Община Главиница, читалищното ръководство и учители-пенсионери поднесоха венци и цветя пред паметника на Левски. След поклонението в спортната зала на училището се изнесе празничен концерт.Честит първи учебен ден!
Добре дошли в родното училище!

На 15.09.2014 г. в двора на училището тържествено се откри новата учебна година. По традиция посрещнати бяха първокласниците. Директорката Нефие Раим, кмета на община Главиница Хюсеин Хамди и Марин Ботев - началник на отдел ИОМД град Силистра поздравиха всички ученици с успешна учебна година.

На 24.05.2014 г. ученици и учители от СОУ „В. Левски” празнуваха Деня на славянската писменост и култура. Тържествено изпратиха випуск 2014 год. С гордост споделиха радостта си от успеха на четирима пълни отличници от гимназиален етап - Юмид Сейхан, Елмирай Бюрхан, Емел Юксел и Емран Мюмюн. За „Ученик на годината” в община Главиница бе избрана Цветозара Димитрова от ХIа клас, а Юмид Сейхан стана „Първенец на випуск 2014”. Награди и аплодисменти получиха юношеският отбор по футбол с треньор Иван Иванов, който стана областен победител и завоюва второ място на турнира за купата на Североизточна България. Училищният отбор с ученици от V-VI клас стана областен първенец в състезанието „Да опазим децата на пътя” с ръководител Фатин Расим. Най-радостни бяха първокласниците, защото 11 от тях са отличници и мечтаят да бъдат номинирани след години за носители на почетни награди. Да им пожелаем успех!

Празник на буквите

На 25.03.2014 г. учениците от Ia клас празнуваха своя празник на буквите. Пред родители и гости те показаха, че вече са грамотни. Под ръководството на класната Димитричка Петрова и възпитателката Гюлхан Кямил рецитираха стихчета, пяха и танцуваха.19 февруари - Патронен празник на СОУ "Васил Левски"

На 19.02.2014 г. се проведе празнично шествие с лозунги от ученици и учители до бюст-паметника на Левски. Тържествено се поднесоха венци и цветя. Присъстваха гости от РИО гр. Силистра, отдел Образование гр. Главиница, представители на Община Главиница, читалищното ръководство, учители-пенсионери и гости от обществеността. След поклонението се изнесе празничен концерт, посветен на Апостола на Свободата.КОЛЕДЕН ДУХ

С настъпването на Коледа и Новогодишните празници, учениците от СОУ „Васил Левски” бяха обхванати от Коледен дух и празнично настроение.
Децата от ПИГ в началния курс изработиха коледни картички и сурвакници с помощта на своите възпитатели: Гюлхан Кямил, Ради Иванов, Веска Нейкова, Данка Милчева, Север Юмер, Нергис Бейзат и Юлия Георгиева.
Г-н Фатин Расим представи изложба от рисунки на най–добрите художници в училището на тема „Коледа е”.
Библиотекарката Катя Василева оформи битов кът, който пресъздава традицията на Коледната нощ.

Честита Коледа и Нова година!
Здраве и късмет на всички ученици и учители!На добър час осмокласници!
24 май - Ден на славянската писменост и култура
"КОЛЕДНО ПАРТИ" в начален курс